Materiál na výrobu finské koty

Použité materiály na výrobu finské koty

Finské koty jsou kompletně vyrobené z vysoce kvalitní sušené severské borovice, která je vyhlášená svou odolností. Severská borovice, a to zejména díky drsným podmínkám, v kterých roste (roste pomaleji), mívá více jádrového dřeva, které má menší míru absorpce vlhkosti a vysokou objemovou stálost při sesychání, takže není tolik náchylná na vlhkostní změny. Z designového hlediska oceníte příjemnou barvu, jemnější kresbu a menší suky. Toto dřevo vyniká pevností a dlouhou životností. Jedná se o stabilní dřevo, které je odolné vůči vnějším vlivům. Severská borovice je velmi odolná, skvěle se hodí do interiéru i exteriéru a hojně se používá také při výrobě saun, protože má nejkvalitnější míru odrazu tepla, je designově velmi stálá a je oblíbená pro svou charakteristickou vůni . Dřevo borovice dorůstá do výšky 40 m a do těchto rozměrů roste 90 až 120 let. Oproti smrku je mnohem křehčí, ale zato je hustší, pryskyřičná a proto je odolnější než smrk, disponuje dlouhou životností, odolností vůči plísním a hmyzu a je také velmi odolná povětrnostním podmínkám. Borové dřevo je flexibilní, vhodné pro tepelné a chemické úpravy, a proto je široce používáno ve stavebnictví a nábytkářském průmyslu. U výroby finské koty se používá pouze ta nejlepší kvalita z borového dřeva. Nejmodernější rentgenová technologie a technologie automatického třídění vybírá jen tu nejlepší surovinu pro následnou výrobu.
Důležité je zde podtrhnout rozdíl mezi českým a severským dřevem a rozdílů je zde hned několik. Jak jsme již zmiňovali, tak v drsných severských podmínkách roste dřevo (borovice) o mnoho pomaleji a tím je severské dřevo mnohem pevnější a odolnější vůči povětrnostním vlivům než to české a liší se kresbou a stabilitou.
Pro zastřešení finské koty se používá finální výrobce Icopal SBS modifikovaný a vláknité sklo 120 g / m² vyztužené bitumenové šindele. Modifikace SBS dodává membránám šindelů flexibilitu, aplikační pevnost a trvanlivost.

        

 

 

Detaily zpracování

V níže uvedených odstavcích se dozvíte více podrobností o zpracování a funkčnosti finské koty.

Podlaha

Podlaha finské koty je vyrobena z nejkvalitnějších samostatných panelů z borového dřeva o tloušťce 18 mm nebo 28 mm v závislosti na zvoleném typu finské koty, je pevná a rovnoměrná a poskytuje stabilní základnu. U jednotlivých produktů si v naší nabídce můžete zvolit typ požadované podlahy. U finských kot Klasik je součástí klasická podlaha o síle 18 mm, u řady Exclusive je v zahrnuta podlaha o síle 28 mm. Za příplatky je možné vybrat podlahu zateplenou o síle 28 mm nebo zateplenou o síle 28 mm včetně přisávání vzduchu, což usnadňuje roztápění grilu a celková cirkulace vzduchu je snazší.

         

 

Okna

Finské koty mají okna s dvojitým zasklením, která zajišťují světlost a zároveň minimální tepelné ztráty. Okna dobře těsní a mají dlouhou životnost. Jako dekorativní prvky jsou na oknech zvenku použity tenké designové dřevěné přepážky. Tyto přepážky lze snadno odstranit při natírání koty nebo je lze zcela vynechat, pokud je to preferováno. V základu je vždy jedno nebo dvě okna otevírací, za příplatek lze otevírání k oknům přidat. To vše můžete volit přímo u produktu v naší nabídce.

Specialitou jsou přídavná střešní okna panoramatická okna