Jedinečnost finské koty

Finská kota - úcta k tradici

V návaznosti na starou skandinávskou tradici Vám představujeme zahradní grilovací domky, správně norské nebo finské koty („grillhytte“ - norský nebo „grillkåta“ švédský), také běžně známé jako BBQ domky nebo hobití domky, které jsou, s úctou k tradici, navrženy tak, aby poskytovaly neuvěřitelný společenský a kulinářský zážitek po celý rok. Původní finská kota je šestiúhelníková nebo osmiúhelníková stavba a vyznačuje se středovým ohništěm a sezením kolem dokola. Budete ohromeni útulnou a magickou atmosférou, kterou Vám prostřednictvím naší nabídky přinášíme. Zažijte vzrušující proces grilování, ochutnávání lahodných jídel, hraní her , poslechu hudby, vyprávění příběhů a sdílení radosti se svými blízkými. A to celoročně, nelimitujte se možnostmi počasí a sdílejte společný čas v dobu, kdy chcete a kdy to plánujete.Ve finské kotě se budete cítit komfortně za každého počasí, budete opravdu příjemně překvapeni. I v mrazivé zimě budete uvnitř v tričku s krátkým rukávem, jako grillmaster určitě, někdo možná oblékne mikinu, ale zřídka kdy v ní vydrží. Nezapomeňte, že společné vzpomínky jsou stavebním kamenem každého pevného vztahu a v tomto prostředí Vám bude vznikat jedna vzpomínka za druhou a zažijte zde se svými blízkým spoustu nezapomenutelných chvil. Zejména v této těžké a zvláštní době je nutné, abychom pečovali o své zdraví a psychickou pohodu a připravovali si pokud možno, co nejvíce příjemných chvil a to při čase tráveném v těchto původem tisíc let starých stavbách nebude žádný problém. A dokonce i ve 21.století může být zážitek takřka autentický.

Ač finské koty primárně nabízíme jako zahradní grilovací domky často se také používají i jako zahradní přístřešky, chaty a chatky, letní rezidence, dílny, rybářské chaty, kempy, restaurace, zkrátka mají opravdu mnoho využití. Lze je zkrátka obývat.



Tyto stavby pojmou až 30 osob, v závislosti na velikosti finské koty. Základní velikosti finských kot se pohybují od 4,5 m2 do 25 m2, k dispozici jsou i tyto základní tvary s různými velikostmi přístaveb, které lze využít pro vestavěnou kuchyň či bar nebo skladovací prostor. Dále je možné propojení dvou finských kot různě velkými koridory, což už tvoří opravdu velkolepou stavbu. Využití je zcela na Vás, v jedné kotě může být gril a v druhé např. sauna, pokud dáte přednost klasickému chalupaření není problém mít v jedné kotě ložnici a v druhé např. kuchyň s obývacím prostorem, fantasii se zde meze nekladou. Domky jsou dodávány zabalené na paletě (paletách). Pro snadné sestavení je k dispozici příručka založená na obrázcích nebo je možné dodat domek i včetně montáže.